Προοπτικές - Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

2014-05-21 15:32

Η Καρδιολογική Κλινική από το 2006 έως και σήμερα πέτυχε ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο ανάπτυξης σε κλινικό κυρίως επίπεδο παρά τις συνεχείς αντιξοότητες. Αντιξοότητες που έχουν σχέση είτε με αποστεωμένες διοικητικές αντιλήψεις είτε με ζηλόφθονες αντιδράσεις διάφορων ομάδων εργαζόμενων. Και επίσης ας επισημανθεί η συνεχιζόμενη δυστοκία χρηματικής ενίσχυσης ιδιαίτερα μετά το 2009. 

Σήμερα μία Καρδιολογική Κλινική που έχει στόχο αλλά και επιφορτισμένο καθήκον να προσφέρει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες οφείλει να διαθέτει πέραν των υψηλού κλινικού επιπέδου υπηρεσιών και υπηρεσίες επεμβατικού χαρακτήρα αυτές που στην γλώσσα των καρδιολόγων πραγματοποιούνται σε αιμοδυναμικό εργαστήριο. Δηλαδή, αναφέροντας τις γνωστότερες αιμοδυναμικές παρεμβάσεις,  α) έλεγχο καρδιακών αρρυθμιών με ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες και τοποθέτηση βηματοδοτών ή απινιδωτών και β) έλεγχο της βατότητας των στεφανιαίων αρτηριών με στεφανιαιογραφίες και εκτέλεση αγγειοπλαστικών (μπαλονάκι). 

Από το 2008 αποτελεί συνεχές πάγιο πλήρως εμπεριστατωμένο αίτημα της Διεύθυνσης της Κλινικής προς τις εκάστοτε εναλλασόμενες Διοικήσεις του Νοσοκομείου η δημιουργία Αιμοδυναμικοιύ Εργαστηρίου. 

Ας αναφερθεί ότι οι απαραίτητοι χώροι υπάρχουν στο ΓΝΘ ¨Γ. Γεννηματάς" και ότι οι ήδη υπηρετούντες ειδικοί καρδιολόγοι γνωρίζουν το αντικείμενο και θέλουν να το ασκήσουν.

Πίσω

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode